5 orașe thailandeze în topul turismului mondial

Prestigiosul Tripadvisor Travelers’ Choice Awards 2024 a inclus, ca și alte dăți, Thailanda pe harta mondială a excelenței în turism.

Cinci orașe thailandeze – Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Pattaya și Khao Lak – au trecut testul evaluărilor; călători din întreaga lume le-au pus pe lista celor mai interesante destinații. Ca urmare, Thailanda s-a calificat la cinci dintre cele șapte categorii ale Tripadvisor Travelers’ Choice Awards 2024.

Bangkok s-a situat pe locul 15 și Phuket pe locul 18 pe lista celor „25 Destinații Mondiale de Top”. Descrierea capitalei include printre enumerări: „Palate de aur, piețe plutitoare, turnuri maiestuoase decorate cu artistic cu elemente de porțelan…”. Phuket este caracterizat drept: „Cea mai mare insulă a Thailandei este un magnet internațional pentru iubitorii de plajă și scufundătorii entuziaști, fascinați de universul Mării Andaman”.

La categoria „25 Destinații Mondiale în tendințePattaya a fost plasată pe locul 7, cu justificarea: „O vizită la Pattaya este o modalitate minunată de a explora plajele de-a lungul Golfului Thailandei”.

Phuket s-a clasat, de asemenea, pe locul 10 pe lista celor „25 Destinații Mondiale Culinare”, urmat pe locul 17 de Chiang Mai. Ambele au fost deja incluse în celebrul Ghid Michelin ediția 2024. În plus, Phuket este și UNESCO Creative City of Gastronomy – mărturie a culturii gastronomice tradiționale și a creativității ofertelor sale culinare.

Destinații thailandeze au ajuns și în cele două noi subcategorii de anul acesta: „Destinații Mondiale pentru luna de miere” și „Destinații Mondiale Sustenabile.

Khao Lak s-a clasat pe locul 6 pe lista „25 Honeymoon World Destinations”. Printre argumente: „La doar 80 km nord de Phuket, Khao Lak a fost practic șters de pe hartă de tsunami-ul din 2004. Dar orașul și industria turistică pe care se bazează au renăscut miraculos. Rămâne în continuare o zonă mai liniștită decât alte destinații de coastă, oferind plaje izolate, nopți fără petreceri gălăgioase, activități relaxante recomandate familiilor, dar și experiențe (sub)acvatice inegalabile în proximitatea Insulelor Similan”.

La categoria Sustainable World Destinations, Bangkok s-a clasat pe locul 11 – poziție ce subliniază preocuparea continuă a Thailandei către turismul sustenabil.

Pe lângă aceste clasificări la nivel mondial, Thailanda și-a marcat prezența în topul destinațiilor din Asia: Bangkok pe locul 5, urmat de Phuket pe locul 6 și Chiang Mai pe locul 16.

Încă o dată, se dovedește că Regatul Thailandei își prea-bine merită locul pe harta excelenței în turism.

Foto: Tourism Authority of Thailand