Rețete (aproape) ca la ei acasă

Coriandru, chili, galangal, lemongrass, busuioc thailandez, frunzele de Kaffir sau turmeric sunt ingrediente care reprezintă o parte esențială a gătitului thailandez. Folosite în combinație, ele ajută la realizarea unui echilibru al celor patru gusturi esențiale: sărat, acru, picant și dulce. Mai mult decât atât, toate aceste condimente au putere de stimulare a imunității și de combatere a bolilor. Nu degeaba bucătăria thailandeză este considerată a fi una dintre cele mai sănătoase și mai sofisticate din întreaga lume.

Au început să se găsească și pe la noi condimente și ingrediente thailandeze. Poate la început va fi o mică provocare să replicați o rețetă tradițională cu mijloace europene, însă veți deveni apoi abili în supe, salate și tăiței. Ia încercați!

Pad thai este adesea considerată mâncarea națională thailandeză. Cu toate acestea, ea este cunoscută numai de vreo 50-75 de ani. De fapt, pad thai este mâncarea fast food în Thailanda.

Salata de papaya verde thailandeză, care în Thailanda este cunoscută sub numele de „som tam”, este una dintre cele mai frecvent disponibile feluri de mâncare și cele mai consumate în toată țara.

Tom kha gai (supa de pui cu lapte de cocos) este unul dintre cele mai faimoase feluri de mâncare thailandeze