Rețete (aproape) ca la ei acasă

Coriandru, chili, galangal, lemongrass, busuioc thailandez, frunzele de Kaffir sau turmeric sunt ingrediente care reprezintă o parte esențială a gătitului thailandez. Folosite în combinație, ele ajută la realizarea unui echilibru al celor patru gusturi esențiale: sărat, acru, picant și dulce. Mai mult decât atât, toate aceste condimente au putere de stimulare a imunității și de combatere a bolilor. Nu degeaba bucătăria thailandeză este considerată a fi una dintre cele mai sănătoase și mai sofisticate din întreaga lume.

Au început să se găsească și în România condimente și ingrediente thailandeze. Poate la început va fi o mică provocare să replicați o rețetă tradițională cu mijloace europene, însă veți deveni apoi abili în supe, salate și tăiței. Ia încercați!

Pad thai este adesea considerată mâncarea națională thailandeză. Cu toate acestea, ea este cunoscută numai de vreo 50-75 de ani. De fapt, pad thai este mâncarea fast food în Thailanda.

Salata de papaya verde thailandeză, care în Thailanda este cunoscută sub numele de „som tam”, este una dintre cele mai frecvent disponibile feluri de mâncare și cele mai consumate în toată țara.

Tom kha gai (supa de pui cu lapte de cocos) este unul dintre cele mai faimoase feluri de mâncare thailandeze

Beef satay, așa cum este cunoscut în Thailanda acest preparat din carne de vită este unul dintre acele feluri de mâncare care poate fi vedeta unei mese reușite.

Kao pad, pe numele lui thailandez, orezul prăjit este un fel de mâncare foarte îndrăgit în Thailanda și disponibil la aproape fiecare restaurant.

Puiul cu caju este unul dintre preparatele clasice în Asia, iar versiunea thailandeză este una dintre cele mai delicioase!

Chifteluțele de pește thailandeze (sau tod mun pla) sunt aromate și absolut fabuloase. O mâncare stradală clasic thailandeză și aperitivul preferat al majorității oaspeților restaurantelor thailandeze.

Salată thailandeză cu carne de vită, Yum Nua pe numele ei thailandez, este o salată cu arome intense de citrice, lemongrass, mentă și coriandru.

Pe numele său thailandez – Kluai Buad Chee, acesta este unul dintre cele mai simple deserturi thailandeze pe care le puteți pregăti.