Meditație, sănătate, relaxare

Am trecut cu toții prin această neașteptată și solicitantă etapă a vieții, venită la pachet cu spaimă, stres, agitație, incertitudini și nervii aferenți fiecărei decizii de luat. Avem nevoie de o supapă prin care să ne depresurizăm, să revenim la normalitate, să eliminăm nu doar toxinele, ci și energia negativă. Cei care au tânjit după călătorii exotic încep să își (re)facă planurile amânate, printre care se află cu prioritate vizita la un „templu al binelui fizic și mental”.

Din fericire, Thailanda e doldora de… instituții salvatoare: stațiuni și resorturi dedicate sănătății și spiritualității. Centre de relaxare și meditație unde puteți învăța un pic despre stilul de viață buddhist, puteți practica meditația la îndrumarea experților, puteți asista la ceremonii și lecții de buddhism, vă puteți lăsa în voia sunetelor și incantațiilor specifice. Aceste „sesiuni de bine” pot dura câteva zile și pot oferi acel timp personal pentru a vă reconecta cu senzațiile și trăirile proprii.

Dacă sunteți absolut împăcați cu echilibrul spiritual, dar simțiți că aveți nevoie de răsfăț trupesc, atunci veștile sunt la fel de bune: ați ajuns pe tărâmul tinereții. Thailanda are cel mai bogat inventar asiatic al centrelor de sănătate și recuperare! Căutați așadar în această Mecca pentru iubitorii de SPA orice prilej de a profita de o sesiune cu practici și tehnici curative străvechi, de un masaj tradițional și mai ales unul cu „comprese ierboase”, bazat pe principiile holistice ale Ayurveda.

Pe la noi îi zice prișniță, în Thai este luk praktop – o legăturică din bumbac, plină cu ierburi aromatice și condimente, încinsă la abur și apoi plimbată, presată și bătucită pe trup întru vindecare și relaxare, pe un fundal muzical cu incantații buddhiste. Lentoarea mișcărilor calmează mintea, căldura induce senzația de siguranță și confort, iar combinaţia personalizată de ierburi promite un tratament blând și subtil. Iar voi nu aveți decât o treabă: să inspirați toată aroma emanată de prișniță și să plonjați, în tihnă, într-un corp sănătos și cu o inimă care știe să se bucure.

Câteva dintre cele mai cunoscute SPA-uri:

Chiva-Som a primit în 2020 distincția „Best Destination Spa”, acordată de Condé Nast Traveller The Spa Awards. Un premiu onorant, justificat de calitate, profesionalism și filosofia pe care s-au construit programele și terapiile Chiva-Som: Spa, fizioterapie, abordare holistică, nutriție, fitness și estetică. Specialiștii centrului din Hua Hin sunt adevărați magicieni, care vă vor îndruma și cu care veți practica programe individualizate spre obținerea acelei râvnite stări de bine pentru minte, trup și spirit.

Tao Garden Health Spa

Exotică, umbroasă, înmiresmată, grădina a fost concepută după planurile maestrului Mantak Chia – creatorul sistemului Tao Universal. În Tao Garden Health Spa Resort din Chiang Mai sunt două zone de meditaţie, două pavilioane pentru Chi Kung, piscină, bibliotecă, clinica Pakua şi bucătăria celor 5 elemente unde, în dreptul fiecărui aliment, sunt notate beneficiile şi indicaţiile terapeutice. Noilor veniţi li se fac teste, inclusiv analiza aurei, li se prescriu terapiile necesare – acupunctură, masaj thailandez, Tai Chi, Chi Kung, Yoga, saună. Se insistă pe alimentaţia raw şi pe detoxifiere: foarte puţină carne, în special peşte, cafea decofeinizată, sucuri naturale (în combinaţii inedite: pepene şi ghimbir, ananas şi varză, ceapă şi miere), infuzii medicinale. Experiența din „grădina Raiului” include două masaje-tratament unice: Chi Nei Tsang şi Karsai Nei Tsang.

Tongsai Bay este primul „hotel verde” de cinci stele de pe Ko Samui, construit în 1985. Amplasat pe un deal între grădini tropicale luxuriante și cu vedere la un golf retras, complexul este format din 83 de apartamente, cabane și vile.

Tongsai Bay e cunoscut și sub numele de „bazinul cu belvedere”; de pe terasele spațioase oaspeții se pot bucura de scenografia exotică și priveliștea uimitoare asupra mării în timp ce stau cufundați în apă. Plaja este exclusiv rezervată clienților, fără vânzători ambulanți și fără sporturi nautice motorizate. Dragostea pentru natură a stat la baza conceptului acestui resort, la care se adaugă profesionalismul și cordialitatea personalului. Rezultatul? Un loc unde timpul se oprește, iar trupul și sufletul se pot relaxa în cel cel mai romantic hotel din Samui.

Six Senses reprezintă un lanț de resorturi, hoteluri și SPA-uri unice, în care starea de bine a oaspeților este țelul suprem și guvernează fiecare colțișor, fiecare gest al specialiștilor și terapeuților, fiecare fel de mâncare creat de un master chef celebru. Toate serviciile sunt în armonie pentru a vă ajuta să atingeți un potențial fizic și spiritual maxim.

Kamalaya este un tărâm special; secole de-a rândul, călugării buddhiști au venerat insula Samui ca pe un sanctuar spiritual, convinși că locul are o energie benefică pentru ghidajul spre iluminare… Azi, Kamalaya Ko Samui integrează medicina holistică, terapiile complementare, elaborează programe individualizate și asigură acea oază magnifică de regăsire a binelui fizic, emoțional și spiritual.

The Barai este un SPA multipremiat, un complex arhitectural anexat hotelului Hyatt Regency din Hua Hin – orașul reședință regală din sudul Thailandei – conceput organic, unde spațiile se succed simbolic și fiecare element de decor e plasat astfel încât să ți întoarcă atenția spre tine însăți, într o benefică și divină lâncezeală. Iar programele individualizate sunt menite să vă refacă pe de a ntregul. Că doar aveți de început o viață nou nouță!