Hua Hin

Orașul Hua Hin din Thailanda este o legendă. În urmă cu mai bine de o sută de ani a fost creată prima stațiune turistică la malul mării. Pe atunci era vizitată mai ales de aristocrația vremii și de familia regală, ai cărei membri au construit acolo două palate. Mai mult, Regele Bhumibol Adulyadej a locuit mai tot timpul anului în Hua Hin, iar în Bangkok venea doar pentru ceremoniile oficiale.

Orașul este accesibil pe autostradă, la 200 km de Bangkok, și are în „zestre” resorturi elegante – din care menționăm Hyatt Regency, al cărui centru SPA The Barai este printre cele mai faimoase din lume; o capodoperă arhitecturală și artistică, un templu al binefacerii pentru trup și suflet.

O altă mică bijuterie arhitecturală este clădirea gării regale – construită cu elemente de amintesc de un chalet elvețian. Dar, în afară de plăcerile tipice pe care le oferă stațiunea, Hua Hin oferă și altceva – golful. Și nu doar un golf oarecare, ci unul elegant, de clasă. Orașul e inclus în destinațiile de top pentru golf din Asia. Terenurile de golf sunt puține dar impecabile, primul de acest gen fiind construit în 1924. Ce nu s-a schimbat deloc de atunci sunt maimuțele, care obișnuiesc să fure mingile de golf. Deci jucați rapid!

Inapoi la Centru