Salată cu carne de vită

Salată thailandeză cu carne de vită, Yum Nua pe numele ei thailandez, este o salată cu arome intense de citrice, lemongrass, mentă și coriandru. Salata este pe cât de uimitor de delicioasă pe atât de ușor de făcut.

Rețeta Salată de vită. Ingrediente:

Pentru dressing:

* 1 ardei iute roșu mediu, feliat
* un buchet mic de coriandru – se folosesc doar frunzele
* 2 căței de usturoi
* 3 linguri / 45 ml suc de lime
* 2 linguri / 30 ml sos de pește
* 1 lingură / 15 g zahăr
* 1 lingură / 15 ml ulei floarea soarelui etc.
* coaja de la 1 lime, rasă fin

Pentru salată:

* 300g carne de vită la temperatura camerei (mușchi de vită)
* 2 linguri ulei pentru prăjit
* 1 castravete, feliat fin
* 200 g roșii cherry, tăiate la jumătate
* 1 ceapă roșie mică, tăiată mărunt
* 1 salată verde mică
* 25 g alune prăjite, tăiate mărunt
* 1 buchet mic de mentă, numai frunze
* sare de mare și piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare salată de vită:

Pregătiți dressingul pisând ardeiul, tulpinile de coriandru și usturoiul împreună într-un mojar până obțineți o pastă consistentă. Dacă nu aveți un mojar, puteți folosi un robot de bucătărie mic sau puteți tăia ingredientele foarte fin.

Turnați pasta obținută într-un castron mic, adăugați sucul de lime, sosul de pește, zahărul, uleiul și coaja de lime, apoi amestecați bine pentru a combina ingredientele. Gustați și ajustați condimentele dacă este necesar.

Separat, uscați bucățile de vită cu un prosop de hârtie, ungeți cu ulei și asezonați cu sare și piper. Încălziți o tigaie mare, cu bază grea, până când o picătură de apă sfârâie când este aruncată pe suprafață. Adăugați bucățile de carne în tigaie și gătiți timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Luați de pe foc, aseazați bucățile de carne pe o tava rezistenta la cuptor, acoperiți cu folie de aluminiu și puneți tava în cuptorul preîncălzit pentru 5-10 minute.

În timp ce carnea se odihnește, combinați castravetele, roșiile cherry, ceapa roșie și salata verde într-un castron mare. Adăugați două linguri de dressing.
Când carnea de vită s-a odihnit cel puțin 5 minute, taiați felii subțiri pe care le adăugați în vasul pentru dressing, împreună cu sucurile care s-au scurs din carne. Amestecați bine pentru a se acoperi carnea.

Puneți salata pe un platou sau pe farfurii și adăugați feliile de carne de vită. Presărați deasupra alune, mult coriandru proaspăt, mentă și chilli suplimentar (dacă doriți). Stropiți apoi cu sosul rămas și serviți imediat cu garnitură de orez.

Asocieri de vinuri pentru salata thailandeză de vită:

Rieslingul se potrivește excelent cu mâncăruri picante. Aciditatea vinului și aroma de fructe intense și o notă de dulceață completează uimitor de bine această salată.

– Un Viognier sau un Rosé sec se potrivesc, de asemenea, grozav cu acest fel de mâncare.

Foto cover: Platings & Pairings