Thailanda cea prietenoasă pentru turiștii cu familii

De obicei, atunci când spui Thailanda, te gândești la zile de trekking și aventură, la parasailing și la spa-uri și plaje idilice. Dar copiii?! Ce să faci cu ei dacă vrei să vii în Thailanda?

 

Ei bine, această țară cu atâta talent pentru turism a prevăzut orice situație. Thailanda pentru familii și copii este la fel de populară pe cât este pentru spa-uri și plaje animate de tineri. Thailandezii știu cum să îi amuze pe cei mici. Iată, așadar, ce poți faci cu copiii atunci când ajungi aici.

Cele mai bune regiuni de vizitat în familie

Partea de Est a Thailandei și Koh Chang : Marea prietenoasă și puțin adâncă este potrivită pentru cei mici care abia învață să înoate. Tot aici, copiii mai mari și adolescenții au parte de o drumeție pe spinarea elefantului, kayak prin pădurea de mangrove sau o lecție despre natură în jungla de la marginea mării.

Hua Hin are o coastă nisipoasă și este foarte potrivită pentru joacă și urmărit maimuțele prietenoase. Dacă vrei să le oferi copiilor o lecție despre natură și zoologie, le poți prezenta peșterile din Phetchaburi, unde se găsesc colonii de lilieci.

Koh Samui: Koh Samui, mai cu seamă plajele sale nordice, este populară printre cei care au copii mici. Hat Chaweng este o zonă numai bună pentru adolescenți. Tot copiii mai mari și adolescenții pot să învețe să facă snorkeling la Ko Tao.

Phuket și Marea Andaman: Phuket este patria divertismentului, are școli de surf foarte bune, și este celebră pentru nenumăratele sale petreceri. Există acolo 12 insule care mărginesc coasta și unde familiile cu membri de diverse vârste se pot plimba, unde pot admira fauna marină, sau se pot împrieteni cu maimuțele cele simpatice (nu recomandăm să le atingeți, însă).

Chiang Mai: Chiang Mai este o zonă cu o cultură bogată, festivaluri antrenante, unde familiile venite din Europa preferă să ajungă atunci când copiii au vacanțe iarna și primăvara. E nevoie doar să închiriezi o bicicletă și distracția este garantată. Nu vă veți plictisi!

Cum să interacționezi cu localnicii dacă ai familia cu tine

Thailandezii sunt foarte prietenoși cu copiii. Dacă ești la cumpărături, se oferă să aibă grijă de copilul tău care are sub 2 ani și să te aștepte, ori să-i distragă atenția câtă vreme ești la restaurant.

Dacă ai un copil timid, mai bine stai în zonele turistice clasice și nu merge acolo unde copiii, mai ales cei europeni, atrag atenția. Un mod politicos de a refuza atenția lor este să le spui că ai un copil timid (kîi ai).

Prin orașe și alte zone urbane mari

Bangkok și alte orașe mari ale Thailandei sunt destul de zgomotoase și pot să streseze copiii. Dacă vrei să îi stimulezi pe copii, dă-le o hartă sau sarcina de a naviga pe Google maps până la următoarea Grădină Zoologică. Astfel, vei cultiva viitorii călători pasionați.

Căldura din marile orașe este și ea problematică atunci când călătorești cu familia Așadar, în orele de mare intensitate a soarelui, este mai bine să rămâneți cu toții la hotel, unde piscinele și locurile de joacă le oferă destul divertisment.

Meniuri pentru copii

Se știe, Thailanda este țara unde mâncarea este picantă, picantă! Și asta nu e neapărat pe placul celor mici. Dar cum bucătăria thailandeză este una dintre cele mai diverse și mai bogate din lume, copiii vor găsi, cu siguranță, ceva pe placul lor. Și mai ales, vor găsi din belșug fructe și apă de cocos cu care să se hidrateze, lucru valabil și pentru adulți.

Ce pot să mănânce copiii

Kài jee·o (omletă). Este mai uleioasă decât cea europeană dar e gustoasă și poate fi comandată la restaurant sau pe stradă (mâncarea de stradă din Thailanda este celebră pentru gust și mulți bucătari, de altfel anonimi, au stele Michelin).

Gài yâhng/tôrt (pui prăjit): Este un meniu comun, nu are nevoie de multe explicații.

Kôw nĕe·o (orez lipicios): Carbohidrați de bună calitate care merg cu orice și înlocuiesc pâinea (o vei găsi rar în meniul thailandez).

Gài pàt mét má·môo·ang (pui prăjit cu alune): Meniu superpopular în restaurante.

Spitale și sănătate sau cum să previi problemele

Se știe, atunci când călătorești alături de familie și mai ales de copiii mici, trebuie să fii precaut cu privire la igienă și să te asiguri că ai un spital bun aproape. În orașele mari, asistența medicală este la cele mai înalte standarde și nu e nevoie să îți faci griji. Dar trebuie să previi intoxicațiile alimentare atât de frecvete în zonele umede. Iată ce obiceiuri au thailandezii ca să țină la distanță problemele:
Se spală des pe mâini (obicei care ar trebui imitat).

Copiii lor fac baie de cel puțin două ori pe zi și sunt pudrați pentru a evita iritarea pielii în prezenta umezelii și căldurii.

Copiii nu ar trebui să atingă animalele, mai cu seamă pe cele sălbatice, care pot fi agresive (maimuțele).

Trebuie evitate înțepăturile de țânțari (să aveți cu voi un repelent mereu și să îl aplicați des). Bolile tropicale transmise de aceștia sunt ținute sub control (febra Dengue, de exemplu), dar este bun un plus de precauție. Este bine să cumpărați încă de acasă spray repelent, în caz că ajungeți prima dată într-o zonă mai puțin urbanizată.

Recomandările noastre de divertisment pentru copii și familii

Aproape fiecare zonă turistică este echipată cu parcuri de divertisment, care mai de care mai stimulante și mai atrăgătoare pentru familii. Noi recomandăm, dacă ajungi la Pattaya, să îți duci copiii să se dea cu tiroliana de acolo. Este un traseu foarte lung, de 3 kilometru, prin luxurianta pădure tropicală Khao Kheow. Este un tur de o zi ce poate include alte activități, cum ar fi cursa cu obstacole din junglă sau o vizită la grădina zoologică. Este și foarte sigură, copiii de peste un metru înălțime se pot da singuri pe tiroliană, iar cei mai mici, pot călători în spinarea părinților.

La Bangkok, recomandăm, chiar dacă stați puțin timp, să vedeți Muzeul Descoperirilor, un muzeu pentru copii, unde exponatele îi vor fascina prin diversitate. De la civilizația veche thailandeză la dinozaurii pe care îi pot „dezgropa” chiar ei, copiii vor avea parte de o experiență amuzantă și din care vor învăța multe despre Thailanda.