Caleidoscopicul Ratchaburi

La doi pași vest de Bangkok, megametropola cosmopolită și frenetică, se află un tărâm uimitor, unde locurile și localnicii își împart armonios farmecele naturii și unde arta și-a găsit o exprimare inedită.  

Ratchaburi este o provincia din zona centrală a Thailandei, la granița cu Myanmar. Cea mai cunoscută atracție turistică este piața plutitoare Damnoen Saduak, unde negustorii își vând marfa – legume, fructe, mâncare gătită, flori, suveniruri etc – direct din tradiționalele bărci din lemn pe care le plimbă încolo și încoace pe canalele cu trafic foarte… colorat.

Provincia Ratchaburi se mai poate lăuda și cu alte puncte de interes: izvoarele termale de la Bo Khloung, cascada Khao Chon cu ale sale 9 niveluri terasate, parcul Khao Ngu Stone pentru ascensiuni, peștera Khao Bin.

Și nu în ultimul rând, Suan Phueng; rețineți numele acestui district, supranumit „Europa Siamului”, unde veți întâlni surprinzătoare cadre cu decoruri în stil mediteraneean. De altfel, nu doar acolo sunt expuse operele artiștilor din Ratchaburi… Vizitați Parcul Cultural Siam ce găzduiește o interesantă colecție de sculpturi de ceară, apoi bifați neapărat fabrica de ceramică Tao Hong. Wat Nong Hoi este cel mai important templu din oraș care nu trebuie ratat. Provincia abundă în locuri de cazare, care mai de care mai chic. Cele mai cunoscute sunt Krua Mon Kai, unde turiștii pot degusta mâncăruri, deserturi și băuturi create pe principiile alimentației sănătoase, și restaurantul Je Orn, în fața Wat Khu Bua. Ratchaburi a fost mult timp renumit pentru tăiețeii de ou, fiecare magazin specific având și propria rețetă de preparare.

Distracții inedite: Teatrul Nang Yai – unde sunt proiectate umbrele unor piese traforate din piele – de la Wat Khanon, ce are loc anual de sărbătoarea Anului Nou, Songkran. Pentru cei în căutare de amintiri cu iz ludic, vă propunem o vizită la Suntree Land – o fabrică de păpuși, dar și o zonă de joacă pentru copii și colecționari de jucării; între timp, beți o cafea lângă grupuri statuare inspirate din… Insula Paștelui. Iar la ferma din susmenționata așezare Suan Phueng, puteți învăța cum să… tundeți oile și să degustați înghețata din lapte de oaie. Dacă nici asta nu e inedit în Thailanda…

Foto: Tourism Authority of Thailand, Thailand Tourism Directory, Unsplash, Pixabay, Shutterstock.