Meditație, sănătate, relaxare în Thailanda cea vindecătoare

Vrem fiecare să avem timp privat, să ne adunăm gândurile și să stăm doar cu sinele nostru – dar o familie contemporană ce include viață profesională intensă a celor doi parteneri plus doi prunci, spre exemplu, include în job description emoții, stres, agitație, anxietăți și nervi… ei bine, fiecare dintre adulți are o nevoie de zece ori mai acută să se destreseze, să elimine energia negativă, să revină acasă strălucind la propriu și la figurat.

Din fericire, Thailanda e doldora de… instituții salvatoare: stațiuni și resorturi dedicate sănătății și spiritualității și – unele – rezervate exclusiv femeilor. Centre de relaxare și meditație unde puteți învăța un pic despre stilul de viață buddhist, puteți practica meditația la îndrumarea experților, puteți asista la ceremonii și lecții de buddhism, vă puteți lăsa în voia sunetelor și incantațiilor specifice. Aceste „sesiuni de bine” pot dura câteva zile și pot oferi acel timp personal pentru a vă reconecta cu senzațiile și trăirile proprii.

Dacă sunteți absolut împăcat cu echilibrul spiritual, dar simțiți că aveți nevoie de răsfăț trupesc, atunci veștile sunt la fel de bune: ați ajuns pe tărâmul tinereții. Thailanda are cel mai bogat inventar asiatic al centrelor de sănătate și recuperare! Căutați așadar în această Mecca pentru iubitorii de SPA orice prilej de a profita de o sesiune cu practici și tehnici curative străvechi, de un masaj tradițional și mai ales unul cu „comprese ierboase”, bazat pe principiile holistice ale Ayurveda.

Fie lângă resorturile de pe țărmuri, fie printre dealurile împădurite din nord, veți găsi formulele și pachete complete de terapii de detoxifiere, înfrumusețare și îmbunătățire a stării generale a sănătății.

Six Senses reprezintă un lanț de resorturi, hoteluri și SPA-uri unice, în care starea de bine a oaspeților este țelul suprem și guvernează fiecare colțișor, fiecare gest al specialiștilor și terapeuților, fiecare fel de mâncare creat de un master chef celebru. Toate serviciile sunt în armonie pentru a vă ajuta să atingeți un potențial fizic și spiritual maxim. 

Kamalaya este un tărâm special; secole de-a rândul, călugării buddhiști au venerat insula Samui ca pe un sanctuar spiritual, convinși că locul are o energie benefică pentru ghidajul spre iluminare… Azi, Kamalaya Koh Samui integrează medicina holistică, terapiile complementare, elaborează programe individualizate și asigură acea oază magnifică de regăsire a binelui fizic, emoțional și spiritual. 

The Barai este un SPA multipremiat, un complex arhitectural anexat hotelului Hyatt Regency din Hua Hin – orașul‑reședință regală din sudul Thailandei – conceput organic, unde spațiile se succed simbolic și fiecare element de decor e plasat astfel încât să‑ți întoarcă atenția spre tine însăți, într‑o benefică și divină lâncezeală. Iar programele individualizate sunt menite să vă refacă pe de‑a‑ntregul.

Specialiștii din aceste „temple” ale sănătății vă iau în primire, vă tratează ca pe oaspeți de seamă, vă oferă în final soluțiile de a vă menține întregul control asupra stării fizice perfecte. Căci, după sesiuni de cleasing SPA cuisine, fitness, fizioterapie, tehnici de slăbit, terapii holistice benefice… cine ar mai vrea să plece de acolo?

Text Anca Ciuciulin

Foto: din arhiva The Barai / Six Senses / Kamalaya