Samut Songkhram & Nakhon Si Thammarat. Două destinații sudice de pus pe agendă

Un pic mai jos de freneticul Bangkok s-a cuibărit pe hartă un oraș molcom, care duce o viață mulțumită, senină, veselă și pitorească: Samut Songkhram vă invită să-i gustați ospitalitatea.

Principala atracție este statuia din bronz a lui Buddha Luang Phor Wat Ban Laem din templul Phet Samut Worawihan, statuie ce îl reprezintă stând în picioare și ținând un bol pentru ofrande. Legenda spune că această sculptură a fost prinsă în plasa unui pescar și a fost adusă la Wat Sri Champa, denumirea de odinioară a templului. Mae Klong Railway Market, celebra piață traversată de tren, este situată în apropiere de Gara Maeklong; acolo găsiți un întreg univers culinar, din care vedete sunt fructele de mare.

În cadrul proiectul Pattanayak Amphawa Chai, o parte din casele cartierului desfășurat de-a lungul unui canal au fost transformate în galerii și magazine de suveniruri, în ideea de a încuraja conservarea vieții comunității, simultan cu promovarea turismului. Alte obiective sunt piețele plutitoare Bang Noi și Tha Kha. În Parcul Memorial ridicat în cinstea Regelui Rama al II-lea este prezentat modul de viață în perioada timpurie a Imperiului Rattanakosin.

De notat: În această zonă, eco-turismul este bine organizat și promovat prin comunitățile Bang Plub și Klong Klone. Turiștii dornici de relaxare pot face acest lucru la Baan Amphawa Resort and Spa, unde pe seară oaspeții pot vedea licuricii de-a lungul canalului. Casa Krateng Chao oferă fructe de mare proaspete, inclusiv macrou prăjit servit cu frunze de alge marine și pastă de chili pe orez fiert. Poftă bună și distracție pe săturate!

Nakhon Si Thammarat

Este o provincie unde armonia este generată de cele două Dharma (concep ce reflectă ideea de lege sau principiu guvernator al Universului); prima se referă la buddhism, care are aici o respectabilă istorie seculară, a doua – la natura tropicelor, unică și fermecătoare, tipică sudului Thailandei.

„Vedeta turismului local” este templul Phra Mahathat Woramahawihan, cunoscut pentru splendida sa stupă; o vizită acolo este ca o incursiune în alt timp, în alt univers. În afara perimetrului urban, vă sugerăm o incursiune în Khanom District, unde sunt organizate plimbări pe mare în bărci tradiționale. Bonus: veți avea surpriza unor întâlniri unice cu jucăușii delfini roz. O altă atracție inedită este explorarea tradițiilor, ritualurilor și stilului de viață cotidian al oamenilor din Pak Phanang.

Aici vă puteți plimba prin piața veche de 100 de ani, mărginită de casele cu arhitectură tradițională. Laem Talumphuk este binecunoscut pentru peisajele sale de o frumusețe paradisiacă, rivalizată doar de resorturi și hoteluri boutique, care mai de care mai elegante. De exemplu, THA Sala Fructe de mare își menține popularitatea de peste 20 de ani.

De bifat:

Casa artistului național Suchart Subsin din Ban Nang Talung, unde puteți asista la o demonstrație a Teatrului de Umbre Nang Talung.

Satul Kiriwong din districtul Lan Saka District, unde puteți contribui la beneficiul economic al comunității cumpărând suveniruri artizanale.

Al zecelea Festival Lunar, ocazie cu care veți admira parade pline de culoare de-a lungul străzii Ratchadamnoen în Nakhon Si Thammarat.

Foto: Autoritatea pentru Turism a Thailandei