Loi Krathong, cea mai luminată sărbătoare

Autoritatea pentru Turism a Thailandei (TAT) a deschis „Sărbătoarea Luminii Nocturne: Loi Krathong”, printr-o ceremonie desfășurată în cadrul istoric din Parcul Public Santi Chai Prakan din Bangkok. Evenimentul se desfășoară între orele 16.00 – 21.00, până pe 8 noiembrie.

Unul dintre cele mai populare și mai uimitoare festivaluri anuale din Thailanda, Loi Krathong este sărbătorit în timpul lunii pline din cea de-a 12-a lună a calendarului lunar thailandez. În acest an, festivalul are loc marți, 8 noiembrie, cu festivități tradiționale ce au loc în diferite destinații din întregul Regat.

Dl. Apichai Chatchalermkit, viceguvernatorul TAT Produse de turism și afaceri, a declarat: „Loi Krathong este unul dintre cele mai impresionante evenimente culturale din Thailanda, așa că TAT a organizat această sărbătoare – Amazing Night Light of Loi Krathong – pentru a promova tradițiile specifice Loi Krathong ce caracterizează anumite zone de pe întreg întinsul țării.”

Evenimentul de trei zile cuprinde programe culturale și artistice thailandeze care reflectă tradițiile și modurile de viață unice din Siam. Activitățile și atelierele includ expoziții și parade ale tradițiilor Loi Krathong din Chiang Mai, Roi Et, Samut Songkhram, Sukhothai și Tak, precum și epoca Rattanakosin.

Există, de asemenea, „stații de bricolaj” pentru fabricarea krathongului – mica plută ce se lansează pe apă – din materiale biodegradabile, precum și pentru a afla despre modul de viață tradițional thailandez, inclusiv lecții de gătit Royal Thai Cuisine, fabricarea de ghirlande florale și totul culminează, desigur, cu imaginea magnifică a sutelor de krathonguri plutitoare pe fluviul Chao Phraya.


Foto credit: Numphol Naiyutti, Hint Pixtrang