Ghidul MICHELIN Thailanda 2023 – vești bune pentru gurmanzi

Autoritatea pentru turism a Thailandei (TAT) are bucuria să anunțe că reputatul ghid gastronomic a validat toate cele 441 de înscrieri în ediția anului viitor!

Aceasta semnifică o extindere remarcabilă a universului culinar al Regatului – incluzând acum Bangkok, Chiang Mai, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Phuket și Phang-Nga și patru noi locuri din regiunea Isan: Nakhon Ratchasima, Khon Kaen, Ubon Ratchathani și Udon Thani.

Lista Ghidului MICHELIN Thailanda 2023 cuprinde 441 de unități alimentare. Printre aceastea, rămân cele 6 restaurante de mare prestigiu, deja onorate cu două stele MICHELIN: Chef’s Table, Le Normandie de Alain Roux, Mezzaluna, R-Haan, Sorn și Sühring.

Urmează la rând alte 29 locații cu o stea MICHELIN – nou-venite fiind localurile Baan Tepa, Haoma, Maison Dunand și Potong, la care se adaugă cele189 locații înscrise în Bib. Gourmand și alte 217 de intrări recomandate.

Dl. Yuthasak Supasorn, guvernatorul TAT, a declarat: „Sunt onorat să adresez cele mai calde și sincere felicitări tuturor participanților, precum și bucătarilor și personalităților premiate în această nouă ediție a Ghidului MICHELIN Thailanda. Angajamentul lor de a ridica standardele scenei culinare din Thailanda ajută la întărirea statutului regatului ca destinație culinară de clasă mondială.”

Bucătarii și personalitățile premiate: Davide Garavaglia, bucătarul italian din Côte by Mauro Colagreco pentru Premiul MICHELIN Thailanda categoria „Tânăr Bucătar 2023” și Uthit Songtho, managerul restaurantului din Baan Phraya, The Mandarin Oriental, ce a primit premiul MICHELIN Thailanda pentru servicii de înaltă clasă.

În plus, au existat doi laureați ai premiului special nou-introdus: Pichaya „Pam” Soontornyanakij din Potong pentru Premiul MICHELIN Thailanda Deschiderea Anului 2023 și domnul Guillaume Perdigues de la Mezzaluna pentru Premiul MICHELIN Thailanda Sommelier 2023.

Selecția completă de restaurante pentru Thailanda este disponibilă gratuit pe site-ul Ghidului MICHELIN, www.guide.michelin.com/th/en și pe aplicația pentru dispozitivele iOS și Android.

Foto: TAT Newsroom