„Phuket Sandbox 7 + 7 Extension”

20 august 2021

Fascinanta Thailanda își deschide și mai larg porțile!

Ospitalierul Regat al Siamului a lansat pe 16 august un nou program: „Phuket Sandbox 7 + 7 Extension” ce permite călătorilor internaționali complet vaccinați să reducă șederea obligatorie în Phuket de la 14 la 7 zile, după care pot petrece alte 7 nopți (fără a fi nevoie de carantină) în oricare dintre zonele de extindere din provinciile Krabi (Ko Phi Phi, Ko Ngai sau Railay), Phang-Nga (Khao Lak sau Ko Yao) sau Surat Thani (Ko Samui, Ko Pha-ngan sau Ko Tao).

Măsurile de siguranță existente pentru programul „Phuket Sandbox” rămân în vigoare și pentru extensia „7 + 7”. Cei ce intenționează să petreacă următoarele 7 nopți în altă destinație vor solicita în plus un „Formular de transfer” emis de hotelul din Phuket (certificarea sejurului) pe care vor trebui să îl arate împreună cu rezultatele negative ale celor două teste COVID-19 efectuate în ziua 0 și ziua 6-7 în Phuket.

Călătoria de la Phuket la zonele selectate din Krabi, Phang-Nga sau Surat Thai este posibilă numai pe rute aprobate și prin mijloace de transport autorizate.

– În Surat Thani (prin programul Samui Plus: Ko Samui, Ko Pha-ngan sau Ko Tao) se ajunge cu zbor intern direct pe ruta Phuket – Ko Samui, operat de Bangkok Airways.

– Se ajunge în provincia Krabi (Ko Phi Phi, Ko Ngai sau Railay) cu vaporul și feribotul, dacă sunt certificate SHA Plus și pleacă de la pontoanele autorizate.

– Se merge în Phang-Nga (Khao Lak) folosind serviciile de transfer auto certificate SHA Plus de la Phuket direct către hotelurile certificate SHA Plus.

– Zona Phang-Nga (Ko Yao Noi sau Ko Yao Yai) este accesibilă cu ambarcațiuni și feriboturi certificate SHA Plus ce pornesc de la pontoanele aprobate.

Odată ce călătorii au încheiat șederea de 7 nopți în Krabi, Phang-Nga și Surat Thani (în programul Samui Plus) și au fost testați negativ cu cel de-al treilea test COVID-19 (desfășurat în ziua 12-13), vor primi un nou „Formular de transfer” emis de hotelul lor și își vor putea continua călătoria către alte destinații din Thailanda.

Dacă șederea în Krabi, Phang-Nga sau Surat Thani (Samui Plus) este mai mică de 7 nopți, călătorii trebuie să meargă direct la Aeroportul Internațional Phuket în ziua plecării. La intrarea înapoi în Phuket, vor trebui să prezinte un bilet de avion sau altă dovadă a călătoriei lor internaționale din Phuket.

Redeschiderea treptată a mai multor destinații-pilot precum Bangkok sau Chiang Mai presupune pregătirea cu exigență a măsurilor adecvate pentru a asigurarea sănătății turiștilor și localnicilor deopotrivă. Cu prudență și responsabilitate, Thailanda își desfășoară așadar evantaiul opțiunilor de călătorie până va atinge splendoarea întregului său potențial pentru vacanțe paradisiace unice în lume.

Autoritatea pentru Turism a Thailandei reamintește tuturor călătorilor să respecte măsurile de precauție pentru a preveni răspândirea COVID-19: distanțare, purtarea măștii, spălarea mâinilor, verificarea temperaturii, testarea pentru COVID-19 precum și să își instaleze aplicație de alertă.

Pentru actualizări periodice privind situația turistică a COVID-19 în Thailanda, accesați www.tatnews.org