Thailanda reia programul TEST&GO

Centrul pentru Administrarea Situației COVID-19 (CCSA) a aprobat astăzi reluarea schemei de intrare Exemption from Carantine (TEST & GO), redeschiderea destinațiilor Sandbox Pattaya și Ko Chang și reintroducerea programului Sandbox Extension începând cu data de 1 februarie 2022.

Sistemul Thailand Pass se redeschide pentru noi aplicații TEST & GO

Din 1 februarie 2022, ora Thailandei 09:00, călătorii complet vaccinați din orice țară din lume pot aplica pentru un permis TEST & GO. Aplicațiile se pot depune cu până la 60 de zile înaintea călătoriei.

În timp ce regulile existente în cadrul schemei rămân neschimbate, CCSA a aprobat cerințe suplimentare pentru a asigura măsuri de precauție stricte împotriva COVID-19.

Toate aplicațiile noi TEST & GO trebuie să trimită o dovadă a plății în avans pentru 2 nopți separate de cazare la hotel/ hoteluri aprobate de guvern, cum ar fi SHA Extra Plus (SHA++), AQ, OQ sau AHQ în ziua 1 și ziua 5 și cheltuielile pentru 2 teste RT-PCR în ziua 1 și ziua 5. Plata anticipată pentru Ziua 1 trebuie să includă o cazare, un test și un transfer prestabilit de la aeroport la hotel.

Călătorii pot rezerva 2 hoteluri diferite pentru cazare în ziua 1 și ziua 5. Cu toate acestea, atât în ziua 1, cât și în ziua 5, trebuie să rămână în cameră pentru rezultatul testului RT-PCR.

Al doilea test RT-PCR nu va fi necesar dacă durata șederii călătorului este mai mică de 5 nopți sau data programată a plecării sale internaționale din Thailanda este în ziua 5 sau înainte. De exemplu, dacă călătorul plănuiește să rămână în Thailanda timp de 3 zile, atunci el/ea nu trebuie să fie supus celui de-al doilea test RT-PCR, dar trebuie să plece imediat în altă țară.

Călătorii care au aplicat pentru/ au obținut codul QR Thailand Pass înainte de 22 decembrie 2021, cu date programate de sosire în Thailanda începând cu 24 decembrie 2021, trebuie în continuare să treacă prin al doilea test COVID-19 folosind tehnica RT-PCR la unitățile desemnate de guvern în ziua 5-6 a șederii lor în Thailanda sau când prezintă simptome respiratorii (fără costuri suplimentare).

Cerințe înainte de sosire

Toți călătorii trebuie să aibă următoarele documente pentru a intra în Thailanda:

* Un permis pentru Thailanda (Thailand pass)

* Un certificat medical cu un rezultat de laborator RT-PCR care indică faptul că nu este detectat virusul COVID-19. Acest test trebuie să fi fost efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie (obligatoriu pentru toți călătorii).

* O poliță de asigurare cu acoperire de minimum 50.000 USD.

* Dovada de plată în avans pentru 2 nopți separate de cazare la hotel/ hoteluri aprobate de guvern, cum ar fi SHA Extra Plus (SHA++), AQ, OQ sau AHQ în ziua 1 și ziua 5 și cheltuielile pentru 2 teste RT-PCR în ziua 1 și ziua 5. Plata în avans pentru ziua 1 trebuie să includă o cazare, un test și un transfer prestabilit de la aeroport la hotel.
*Călătorii pot rezerva 2 hoteluri diferite pentru cazare în ziua 1 și ziua 5. Cu toate acestea, atât în ziua 1, cât și în ziua 5, trebuie să rămână în cameră pentru rezultatul testului RT-PCR.

* Un certificat de vaccinare/recuperare COVID-19

Toți cei peste 18 ani trebuie să fie complet vaccinați împotriva COVID-19 cu un vaccin aprobat cu cel puțin 14 zile înainte de a călători în Thailanda.

Călătorii cu vârsta între 12 și 17 ani care călătoresc în Thailanda neînsoțiți trebuie să se vaccineze cu cel puțin 1 doză de vaccin aprobat. Cei care călătoresc cu părinții sunt scutiți de această cerință.

Călătorii cu vârsta între 6-11 ani, care călătoresc cu părinții, sunt scutiți de această cerință.

Călătorii cu antecedente de infecție cu COVID-19 care s-au recuperat prin tratament medical și călătorii care au primit cel puțin 1 doză de vaccin aprobat după infecție trebuie să aibă un certificat de recuperare cu COVID-19.

Toți călătorii trebuie să treacă prin „screening de ieșire” la punctul de plecare, adică la ghișeul de check-in al companiei aeriene și să prezinte responsabilului documentele necesare pentru a efectua verificările.

Cerințe la sosire / În timpul șederii

Toți călătorii trebuie să treacă prin „screening la intrare”, inclusiv controlul temperaturii corporale la punctul de intrare.

Prezentați documentele necesare ofițerului de Imigrare/ Control de sănătate pentru a efectua verificările, apoi treceți prin procedurile de Imigrare.

Mergeți la cazarea prestabilită sau la unitatea medicală pentru a fi supus primului test RT-PCR. Călătoria trebuie să fie cu un vehicul pre-plătit pe un traseu special, ‘sigilat’. Apoi, toți călătorii trebuie să aștepte rezultatul testului numai în hotel. Călătorii cu vârsta sub 6 ani, care călătoresc cu părinții, pot face un test de salivă.

Dacă testul este negativ pentru COVID-19, călătorii sunt liberi să meargă oriunde în Thailanda. Cu toate acestea, ei trebuie să rămână la cazarea lor plătită în avans în ziua 5 și să fie supuși celui de-al doilea test COVID-19 folosind tehnica RT-PCR (trebuie să rămână în cameră pentru rezultatul testului RT-PCR).

Călătorii al căror rezultat al testului este pozitiv vor fi îndrumați pentru tratament medical adecvat, în conformitate cu Actul Thailandei privind Bolile Transmisibile B.E. 2558 (2015). Cheltuielile vor fi acoperite prin asigurarea de călătorie sau de acoperirea națională de asistență medicală pentru thailandezi și expatriați străini eligibili.

În funcție de starea lor, ei pot fi sfătuiți din punct de vedere medical să primească tratament fie în izolare la spital, fie în izolare în comunitate.

Pe perioada primirii tratamentului medical – cel puțin 10 zile, aceștia trebuie să rămână numai în locuința lor. Ei nu ar trebui să-și părăsească cazarea decât dacă este absolut necesar și trebuie să informeze ofițerul de control al bolilor transmisibile responsabil.

După ce s-au recuperat de COVID-19, aceștia vor primi un certificat medical de recuperare.

Toți călătorii trebuie să descarce și să instaleze aplicația MorChana și să o activeze în orice moment pentru măsurile de precauție COVID-19 și pentru a înregistra rezultatul în ziua 5-6 în aplicație.