Orașul antic Si Thep, inclus recent în Patrimoniul Mondial UNESCO

Autoritatea pentru Turism a Thailandei are bucuria de a felicita Departamentul de Arte Frumoase pentru înscrierea orașului antic Si Thep în Patrimoniul UNESCO, ca reper al culturii și moștenirii thailandeze.

Este al șaptelea sit din Thailanda inclus pe onoranta listă, celălalte fiind Sukhothai și orașele istorice asociate; orașul istoric Ayutthaya; sanctuarele pentru animale sălbatice Thungyai-Huai Kha Khaeng; situl arheologic Ban Chiang; complexul forestier Dong Phayayen-Khao Yai și complexul forestier Kaeng Krachan.

„Aș dori să accentuez cuvintele Ministerului Afacerilor Externe din Thailanda”, spune Thapanee Kiatphaibool, guvernatorul T.A.T.; „această recunoaștere este prilej de mare mândrie pentru poporul nostru și pentru conștientizarea internațională a valorilor și semnificației orașului antic Si Thep ca sit cultural al Patrimoniului Mondial UNESCO. Este, de asemenea, începutul cooperării și acțiunilor colective pentru conservarea, restaurarea și protejarea acestui sit inestimabil, ce va deveni nu doar un centru educativ pentru generațiile viitoare, ci și o comoară culturală pentru vizitatorii țării.”

„De altfel, acțiunile și proiectele la nivel național destinate conservării vor fi adoptate și aplicate la toate produsele și serviciile oferite de industria thailandeză de turism, în timp ce ne străduim să implementăm în noua eră Obiectivele Turismului Durabil (STG)”, adaugă dl. Thapanee Kiatphaibool.