Phetchabun, un fel de „Elveție” a Thailandei

Să ne cufundăm într-un univers unde dealurile și munții stau tolăniți sub pături vegetale catifelate, unde domnește ceața parfumată, unde pădurea este fermecată și florile sunt prințesele stăpâne.

Vremea răcoroasă din mai tot timpul anului și temperaturile foarte scăzute din timpul iernii constituie farmecul și atractivitatea provinciei Phetchabun. Da, aici nu doar turiștii ci și localnicii poartă seara căciulițe…

Khao Kho este cel mai vizitat obiectiv turistic și se laudă cu o abundență de flori spontane și  culturi agricole – cele mai bune căpșune de aici provin! O mulțime de ferme cu legume de iarnă se întind pe pantele dulci de la marginea satelor.

Dacă vreți să vă bucurați de experiența campării sub pinii maiestuoși, o puteți face în Parcurile Naționale Nam Nao și Tung Salaeng Luang. Ca să nu mai vorbim de plimbarea prin Parcul Național Phu Hin Rong Kla, prilej de a descoperi decorul istoric al legendelor despre vitejii luptători. De neratat: priveliștea unui apus de soare în preajma peșterii Pha Hong – este un adevărat miraj vizual și senzorial. De fapt, vizitatorii au ades senzația că nici nu sunt în Thailanda, privind munții semeți, cascadele înspumate și relieful energic al zonei.

Însă faimoasele statui ale lui Buddha din Wat Trai Phum și Wat Sat Thai vin să confirme călătorului că nu e vorba de o teleportare, ci că profilul siamez al provinciei deține elemente memorabile.

De încercat: Kaiyang Buatong (buatong de pui la grătar) mâncat cu sticky rice și salată de papaya verde (Som Tam) sunt preparate clasice din provincia Phetchabun. Multe restaurante frumoase, stațiuni și hoteluri îmbie vizitatorii să rămână mai mult chiar decât și-au propus inițial. Festivalul Sweet Tamarind și Târgul Crucea Roșie din Phetchabun au loc în fiecare an, în luna ianuarie, și sunt alte două activități de pus pe agenda turiștilor.

Fotografii: Autoritatea pentru Turism a Thailandei