Galeria ospitalității: cele mai faine hoteluri din Thailanda (III)

Pe lângă frumusețea și bogăția cu care natura a binecuvântat Siamul, mai sunt și minunile făcute de mâna omului. Printre acestea, hotelurile și resorturile care – indiferent de numărul de stele – merită cel puțin vizitate, dacă nu și locuite un pic.

The Siam

Nici că se putea nume mai emblematic pentru acest „sanctuar urban privat”: The Siam este cel mai bun hotel de tip boutique din Bangkok. Un loc remarcabil, o enclavă a luxului autentic, dar fără ostentația la care te aștepți de la un hotel de asemenea calibru și rafinament. Este literalmente plin cu obiecte de artă și antichități – dar nu amplasate ca în muzeu ci natural, la îndemâna oaspetelui. De parcă ar fi posesiunile firești ale unei familii siameze înstărite, ce locuiește în mijlocul domeniului de trei acri cu grădini luxuriante pe malul fluviului Chao Phraya și învecinat cu atracțiile istorice și culturale ale metropolei.

The Siam nu este situat foarte central (din fericire!), iar distanța față de frenetica aglomerare urbană nu este o problemă: hotelul are propria sa ambarcațiune elegantă care vă poate transporta de-a lungul râului către toate principalele obiective din Bangkok. Tot pentru explorarea orașului veți avea la îndemână un device WiFi portabil din partea hotelului. Un aspect inedit și extrem de apreciat: toate opțiunile de cazare, fie apartamentele somptuoase, fie vilele cu piscină, includ serviciul unui majordom permanent la dispoziția oaspetelui.

Connie’s Cottage, o casă istorică

Proprietarii hotelului au decis să ofere clienților o experiență în plus față de ospitalitatea de multe stele a apartamentelor și vilelor, deja recunoscută. Este vorba de o casă tradițională thailandeză veche de un secol, aleasă de binecunoscutul magnat american al mătăsii, Jim Thompson pentru cea mai bună prietenă a lui, Connie Mangskau. Casa istorică are alură de cabană, cu un șarm rustic și etalând un romantism misterios; decorul și mobilierul rafinat sunt lucrate manual, totul susține atmosfera de opulență autentic thailandeză și confort fără niciun compromis. Datorită naturii prețioase a clădirii Connie’s Cottage, cererile de rezervare sunt tratate direct prin Departamentul de rezervări și sunt limitate la doar două persoane.

***

Dacă decideți să petreceți o zi întreagă în The Siam, această oază atemporală, mai există câteva facilități unice: un cinematograf, un centru SPA și un studio tradițional de tatuaje unde maeștrii thailandezi folosesc tehnica antică khem.

Opium Spa, wellness premium

Amplasat într-un cadru privat, luxos și intim, este un adevărat un refugiu unde îți poți găsi echilibrul, sănătatea și inspirația pentru schimbarea benefică a stilului de viață. Terapiile exclusive Sodashi (faciale, corporale și de masaj) includ nu doar produse ce regenerează pielea – obținute din cele mai bune uleiuri esențiale din plante din surse etice și active – dar induc și un sentiment profund de relaxare a spiritului și minții. Vă puteți adresa apoi unuia dintre antrenorii personali de fitness la sală sau vă puteți înscrie la un curs de yoga în aer liber, pe terasa dedicată. La Opium Spa există și o gamă de tratamente spa pentru copii și adolescenți, precum și un salon de coafură și manichiură.

Sak Yant Tattoo, o tradiție sacră

Un tatuaj cu origini străvechi poate fi un memento original al călătoriei în Thailanda; în Hotelul The Siam există un salon special dedicat acestei practici.

Cunoscute ca Sak Yan în thailandeză, desenele magic-religioase cu cerneală neagră au o istorie de două milenii și derivă din cultura triburilor animiste Tai din sud-vestul Chinei și nord-vestul Vietnamului. În timp, modelele complicate au preluat și elemente de conținut brahmanic și buddhist – paleta simbolurilor mergând de la reprezentări pur geometrice până la figuri de animale, zeități, scene de luptă etc. Se consideră că acestea conferă purtătorului puteri magice, sunt aducătoare de protecție, noroc, carismă.

Tatuajele sunt realizate manual folosind tija tradițională, cu ace de unică folosință, iar prețurile pentru Sak Yant depind de dimensiunea și complexitatea designului. Recomandarea maestrului tatuator – care este însoțit permanent de traducător – este să începeți cu un simplu Hah Taew (cu cele 5 linii verticale ) sau Gao Yord (cu 9 linii) pentru a vă asigura că puteți gestiona natura experienței.

Credit foto: http://www.thesiamhotel.com/