Trat, o provincie decupată din paradis

Vă îndoiți că insulele thailandeze sunt chiar colțuri de rai? Că plajele sunt din sidef strălucitor, iar apele cristaline au chiar acel albastru legendar din cărțile poștale? Haideți la Trat să vă convingeți că realitatea e mai frumoasă decât în pozele altora!

Trat este un paradis terestru pentru iubitorii astrului ceresc… Este punctul de plecare într-un periplu memorabil, pe itinerariul căruia se înșiră precum nestematele o pleiadă de insule fascinante, printre care Koh Chang, Koh Mak și Koh Kut.

În oraș, sunt câteva destinații turistice și activități recomandabile fără rezerve: o plimbare la Wat Phai Lom, templul în a cărui incintă se găsește Muzeul de Ceară al Celor Trei Venerabili Călugări. La Wat Buppha Ram veți admira picturile murale străvechi, adevărate cronici ale unui lifestyle demult apus. Vă sugerăm să vizitați și templul Vihan Phra Buddha Saiyat, unde un Buddha statuar se relaxează spre eternă meditație.

Turul orașului nu se poate încheia fără o vizită la City Pillar Shrine, decorat cu simboluri chinezești purtătoare de noroc. În pădurea de mangrove Ban Tha Ranae, întinsă de-a lungul râului Khlong Chek, turiștii pot aprecia intensele eforturi de conservare a naturii. În comunitatea Khlong Bang Phra se pot petrece câteva ore fermecătoare printre magazinele și casele vechi, ce păstrează amprenta gloriei de odinioară din perioada de colonizare. La belvederea de la Laem Ngop vă veți extazia cu siguranță de imaginea apelor nesfârșite, imensitatea mării fiind „supravegheată” de farul cel mare și podul peste valuri.

Și încă ceva interesant de pus pe listă:

Pentru că zona este plină de resorturi și hoteluri boutique, nu ratați restaurantul Suan Pu de lângă pădurea de mangrove și restaurantul Sukhumvit, unde se gătesc cei mai delicioși tăieței de crab. Mergeți la Khaokang Jeh Moi Saentung, un magazin de orez și curry, ce funcționează de peste 40 de ani. Cumpărați praf de turmeric, are nenumărate proprietăți benefice sănătății – inclusiv funcție de protecție solară, lucru știut de secole de localnici. Rețineți că Târgul de fructe din Trat are loc anual, în perioada mai-iunie. Și dacă aveți mai mult timp, luați drumul către Ban Hat Lek ce duce spre Koh Kong, provincia de lângă Cambodgia vecină. La finalul lunii iulie 2023, se organizează aici un eveniment pitoresc, al cărui scop este stimularea turismului local. 

Foto: Tourism Authority of Thailand