Alina-Maria și Nicolae al României în Thailanda: un voiaj de miere… exotică

Episodul 2 :

Dacă pe Nicolae nimic nu l-a dezamăgit în Thailanda, Alina-Maria a regretat un singur lucru: că au trebuit să plece la un moment dat din paradisul numit Khao Lak, unde ar fi stat sine die.

„M-a surprins cât de liniștită e zona. Acolo ne-a priit cel mai tare vacanța asta de miere, la Elephant Hills Rainforest Camp; deși pe lacul Cheow Larn, în Parcul Național Khao Lak, am stat doar o zi. Am profitat de fiecare minut petrecut acolo, ne-a plăcut la nebunie Kao Sok. Am auzit – de fapt, am trăit sunetul naturii, sunetul junglei. Te simțeai în siguranță că erai pe apă, dar în același timp, aveai șansa să trăiești, senzorial, la intensitate incomensurabilă…. A fost ceva ce n-am mai simțit niciodată. Ne-am simțit mici pe lacul acela, înconjurați de junglă și de univers. Este fix ce lipsește oamenilor care trăiesc în oraș: să poată auzi natura înconjurătoare și să simtă că nu artificialul domnește peste noi, ci naturalul în forma cea mai originară.”

„A fost o experiență unică, chiar și pentru mine”, adaugă Nicolae, „pe care aș repeta-o oricând. Acolo, pe lac. Sunt și ceva activități, dar dacă vrei, poți să stai degeaba, contemplând pur și simplu natura, cufundat în deplină liniște și siguranță. Cel mai mult mi-a plăcut că n-ai avut o șansă să pui piciorul pe pământ. Mergeai pe ponton și puteai sări în apă, atât. Părea ceva desprins dintr-un film Jurassic Park.”

Amândoi sunt de acord că sentimentul acela ar fi fost la fel, indiferent dacă ar fi mers în Thailanda imediat după nuntă sau acum, după jumătatea de an agitată și încărcată de proiecte și evenimente; consideră că au ajuns acolo la momentul potrivit. Iar pentru Alina, ca primă experiență în Regatul Siamului, a fost acest „caleidoscop”: senzorial, vizual, flori, mirosuri ale naturii, temple, sunete, muzica lor sau a naturii, mâncare, diving… „Am gustat câte un pic din fiecare, cât să îmi dea voie să-mi fie dor să mă reîntorc.”

Interviu de Anca Ciuciulin

Fotografii din arhiva personală Nicolae al României