Diving

Scufundarea este cel mai popular sport acvatic din Thailanda, care deține unele dintre cele mai renumite locații de scufundări din lume. Explorarea universului de sub ape, tăcut și multicolor, cu mii de pești exotici și spectaculoase recife de corali este o experiență absolut unică.

Cu mii de kilometri de coastă, sute de insule, faună subacvatică fascinantă, apă curată și infrastructura turistică perfectă, nu e de mirare experiențele de scufundare sunt excelente și turiștii aleg cu prioritate să petreacă vacanța la mare. În plus, școlile de scufundări sunt la cel mai înalt nivel: toate au licențe și acreditări valabile, instructori profesioniști poligloți, echipamente moderne de scufundări în conformitate cu standardele internaționale.

În prezent, cele mai populare sunt scufundările de-a lungul țărmurilor Mării Andaman și scufundările către nave naufragiate și abandonate (în Golful Thailandei există epave vechi de 700 de ani).

Scufundările sunt posibile pe tot parcursul anului, dar vizibilitatea variază în funcție de sezonul specific. Cel mai bun moment în Marea Andaman este din octombrie până în aprilie și în Golful Thailandei din mai până în septembrie.

Iată câteva destinații:

* Hin Daeng și Hin Muang, Ko Lanta

* Koh Dok Mai, Phuket

* Richelieu Rock, Ko Tachai și Ko Bon, lângă Similan Islands

* Similan Islands

* Chumphon Pinnacle, Ko Tao

* HTMS Sattakut WreckSail Rock, Ko Tao (în apropiere de Ko Samui și Ko Phangan)