Muay Thai

Istoria Muay Thai-ului se împletește organic cu cea a Thailandei. Deşi un popor paşnic, thailandezii au dezvoltat un sistem de apărare bazat pe lupta corp la corp, adaptat la terenul accidentat pe care se duceau confruntările cu invadatorii. În secolul al XVI-lea, regele Neresuan cel Mare, el însuşi vajnic luptător, unul dintre cei mai mari eroi ai Thailandei, a transformat boxul thailandez într-o disciplină obligatorie în antrenamentul militarilor. Tehnicile de luptă s-au îmbinat armonios cu normele morale, religioase şi loialitatea faţă de rege. Lovituri în bărbie, genunchi în ficat, o coregrafie dură în ritm de tobe și aclamații ale suporterilor furibunzi, a căror adrenalină vibrează aproape vizibil când cel înfrânt își îmbrățișează adversarul, mulțumindu-i pentru luptă.
Boxul thailandez nu este doar un sport – uneori sângeros, întotdeauna spectaculos –, este o artă moştenită din generaţie în generaţie, profund ritualizată şi dominată de onoare.


Puteți încerca un curs la :

* Luktupfah Muay Thai and Martial Arts Academy

* Pramote Gym din Bangkok

* Fairtex din Chon Buri

* Lanna Muay Thai din Chiang Mai.

Muay Thai a devenit foarte popular printre femei, care îl percep ca pe un mijloc excelent de a practica un fel de fitness suprem, simultan cu deprinderea tehnicilor de auto-apărare. Evident, bărbații nu pot împărți cu femeile ringul, așa că nenumărate cluburi și tabere de box oferă sesiuni doar pentru femei, unde partenere de antrenament sunt uneori chiar nume celebre dintre luptătoarele thailandeze.