Unde, ce și de ce

Practic, puteți alege absolut orice destinație de pe harta regatului, infrastructura este excelentă iar oferte de cazare sunt diverse și accesibile.

Voiajul cu cei mici este deja un trend generalizat; facilitățile turistice sunt mereu upgradate, iar majoritatea părinților sunt bine informați, prudenți, conștienți că nu va fi propriu-zis concediul lor, ci un prilej de cunoaștere „din mers”.

Un copil de 6-7 ani poate fi interesat de cursuri de gătit, de exemplu, sau de o vizită la imensul Aquarium, dar poate că nu și de călărit un elefant la fel de gigantic sau de vizitat cinci temple pe zi.

Părinții vor proiecta călătoria după următoarele criterii:

  • Traseul, durata șederii și mijloacele de transport către destinații
  • Alternanța programului cu indispensabilele pauze de odihnă
  • Implicarea copiilor în activități educative
  • Stimularea interesului și cunoașterea stilului de viață thailandez
  • Descoperirea și aprecierea diferențelor culturale

Singurele lucruri de la care nu se va face rabat sunt nevoile specifice vârstei și personalității, interesele, dorințele și mai ales confortul unui (foarte) mic călător. Și, desigur, asigurarea medicală de călătorie.

CE E DE APRECIAT

Mâncarea thailandeză, excelentă! Există variante nepicante, mâncarea este delicioasă, accesibilă și prezentă peste tot. Iar dacă prichindelul are poftă de fast food sau pizza, nu e nicio problemă. Vă sugerăm să abuzați de imensa ofertă de fructe locale.

Cazarea – confort pentru toate buzunarele! La scară globală, Thailanda e una dintre cele mai accesibile țări pentru familiile de turiști. Hotelurile sunt numeroase, standardele bune, gama de prețuri foarte variată. Depinde de fiecare vizitator să aleagă ceva după gustul și buzunarul propriu.

Serviciile medicale sunt bune. Spitalele private sunt excelente. Medicii competenți și empatici.

Transportul local și regional. Fie că este vorba de trenuri cu vagoane de dormit, autobuze interurbane, taxiuri, tuk-tuk, ambarcațiuni și, desigur, avioane, o țară de anvergura turistică a Thailandei nu poate avea decât un sistem de transport foarte bine pus la punct.

DE CE să călătoriți cu copii

Cu siguranță, beneficiile obținute de întreaga familie vor depăși cu mult dificultățile. Veți petrece tot timpul împreună; haosul vieții cotidiene urbane va fi înlocuit cu atenția necondiționată de care copiii sunt privați când părinții sunt la muncă.

Un aspect pe care, acasă, copiii nu au cum să îl cunoască: diversitatea culturală și lingvistică; chiar dacă nu vor învăța mai mult de cinci cuvinte în thai, vor fi expuși la toate sonoritățile, ritmurile, tiparele și diferitele inflexiuni ale limbilor străine. Mai târziu, le va fi mai ușor să învețe o limbă străină, vor deveni mai deschiși, mai înțelegători.

O călătorie în locuri cu totul noi le va deschide larg ochii. Planurile de voiaj adesea suferă schimbări rapide, e nevoie de spontaneitate, iar copiii vor deveni mai adaptabili la contexte imprevizibile.

Se detașează de lumea digitală. Atenția lor va fi focusată pe ce se întâmplă în jur, nu pe displayul unui iPad, căci interacțiunea cu maimuțele, elefanții sau peștii multicolori e mai interesantă decât desenele animate.