Octombrie

Festivalul vegetarian în Trang și Phuket

Tradiția spune că ritualurile și ceremoniile– ce includ mersul pe jar și alte manifestări extreme – prilejuite de cele nouă zile ale festivalului atrag norocul.
Adepții sunt îmbrăcați în alb și mănâncă doar hrană vegetariană, execută ritualuri sacre în altare și temple (cunoscute drept „Ma Song”) și conduc procesiunea ce se încheie cu asurzitoarele explozii ale numeroaselor focuri de artificii.

Procesiunea bărcilor luminate, Nakhon Phanom

Este unul dintre cele mai spectaculoase festivaluri culturale ale Regatului, ce marchează sfârșitul postului buddhist prin simboluri din mitologie. Localnicii din Nakhon Phanom se adună împreună cu călugării buddhiști din fiecare templu din zonă pentru a decora spectaculos bărcile și plutele, cu câteva săptămâni înainte. Apoi le încarcă cu alimente, flori, bețișoare de tămâie, lumânări și felinare; odată aprinse, aceste bărci iluminate (Lai Reua Fai) sunt apoi lansate pe apă, creând un spectacol vizual spectaculos pe măsură ce plutesc pe legendarul râu Mekong. Se aduc ofrande și unor șerpi mitici („Naga”) care se presupune că locuiesc în maiestuosul Mekong și în numeroșii săi afluenți. Se consideră că această ceremonie spală tristețea și necazurile vieții, aducând noroc participanților și credincioșilor.

Festivalul castelului de ceară Sakon Nakhon

Festivalul ține șase zile; sunt expuse sculpturi uimitoare din ceară și au loc curse interesante cu bărci lungi la Nong Han, terenul Ming Muang și parcul HRM Srinakarin (Somdet Phra Parcul Srinagarindra) din această provincie.

Punctul culminant al festivalului este parada castelelor din ceară – construcții alegorice purtate pe un traseu în jurul orașului până la Wat Phra That Choeng Chum, unde fiecare castel de ceară va fi amenajat pentru ceremonii ritualice. Credincioșii consideră că în timpul postului, Buddha va coborî din Cerul Tavatimsa (Sawan chan Dāodeung) pentru a ajuta oamenii să alunge tristețea.