Trang

În afară de sugestia de a străbate această provincie minunată călătorind cu un tuk tuk, pentru a asimila direct pulsul și savoarea vieții locale, vă mai tentăm cu câteva idei. Într-un periplu de o singură zi puteți explora, de aproape sau din larg, toate insulele din Trang. Cele mai cunoscute sunt Ko Muk, Ko Kradan, Ko Chuek și Ko Ma. Wang Thep Taro este o nouă destinație turistică, în timp ce marea grădină botanică peninsulară (Thung Khai) găzduiește o incredibil de mare varietate de arbori și flori sălbatice. Un obiectiv interesant este Ferma Bo Hin, unde puteți vedea cum se desfășoară traiul cotidian al pescarilor locali.

Koh Libong este cea mai mare insulă din Marea Trang; în jurul ei s-au dezvoltat câmpuri întregi de alge marine care sunt hrană pentru dugongi – acest mamifer, deși considerat specie vulnerabilă, pe cale de dispariție, poate fi încă văzut în jurul Koh Libong.

Koh Muk și Peștera Morakot sunt cele mai semnificative atracții turistice din Marea Trang. Koh Muk este o insulă renumită pentru plajele sale de nisip extrem de curat, iar peștera Morakot este renumită – și denumită – chiar după apa de smarald din interiorul spectaculoasei formațiuni carstice. Koh Chueak și Koh Waen sunt locuri populare pentru scufundări și snorkeling, unde scenografia acvatică impresionează prin uimitorii corali de apă adâncă.

Tham Le Khao Kob din Trang este unul din „secretele” Thailandei ce merită descoperit; peștera este decorată cu straturi magnifice de roci, stalactite și stalagmite impresionante. Accesul se face în barcă cu vâsle; există un pasaj unde plafonul este atât de jos încât vizitatorii trebuie să se întindă în barcă pentru a trece. Această zonă este cunoscută sub numele „mersul sub burta dragonului”.

De gustat: Zona este asociată, simbolic – atât pentru turiști, cât și pentru localnici – cu ideea unui paradis culinar, renumit pentru extravaganțele sale gastronomice. Printre recomandări: fructele de mare, carnea de porc la grătar, diverse preparate cu Dim Sum. Meringue & Me oferă o gamă largă de produse de patiserie delicioase și o cafea extrem de gustoasă. Festivalul de Prăjituri din Trang are loc în fiecare an, în prima săptămână a lunii august.