Satun

Provincia Satun în cifre: se întinde pe vreo 2500 km pătrați la granița cu Malaysia în vecinătatea strâmtorii Malacca în Oceanul Indian; include 105 insule, iar linia țărmului măsoară 145 km.

Obiectivele turistice sunt pe măsură: Domeniul Ku Den, fosta reședință a guvernatorului de Satun, de curând transformată în muzeu de științe islamice; moscheea centrală (Masjid Mambang) și Khao Phaya Wang, un deal calcaros cu o peșteră a cărei scenografie carstică este de o mare spectaculozitate.

Orașul Satun, capitala provinciei, este o urbe ce pare că moțăie sub soare, traversată doar de călătorii în drum spre insulele din larg sau spre Malaezia. Însă Satunul continental este viu și atractiv prin Parcul Național Thale Ban, cu ale sale cascade vioaie și marea lagună înconjurată de munți falnici.

Pornind din orașul portuar din Pakbara puteți ajunge la principalele destinații insulare din Satun: idilicele insule Koh Tarutao și Koh Lipe – sunt încă sălbatice și aproape neatinse, renumite pentru frumusețea lor naturală spectaculoasă – dar și Koh Bulon Lae, Koh Adang și Parcul Național Național Koh Petra.

Alocați timp pentru:

Laem Tanyong Po, promontoriu care înaintează în apele mării Andaman, unde turiștii vor fi fascinați de satul de pescari, de fabrica de praf de pușcă și de plajele cu nisip alb mărginite de cocotieri.