Surat Thani

În traducere, numele capitalei provinciei Surat Thani înseamnă „Orașul oamenilor buni”, titlu dat de regele Vajiravudh (Rama VI). Este cea mai mare provincie din sudul Thailandei și o poartă către insulele coastei Golfului Thailandei: Ko Samui (cunoscută pentru plajele și cascadele minunate), Ko Pha Ngan (ideal de explorat cu motocicleta) și Ko Tao – acestea sunt destinațiile vizate cu precădere, precum și Parcul Național marin Ang Thong cu cele 42 de insule cuprinse de jungla tropicală.

Tot aici se găsește și Parcul Național Khao Sok, o pădure tropicală virgină veche de peste 160 de milioane de ani. Această pădure tropicală este una dintre cele mai vechi de pe Pământ și găzduiește sute de specii de animale și plante indigene. În mijlocul parcului național, pe o suprafață de 165 de kilometri pătrați se întinde lacul Cheow Lan, un loc spectaculos prin formațiunile carstice care se ridică din apă. Unele au peste 900m – de trei ori înălțimea celor din Halong Bay din Vietnam.

Surat Thani nu este încă ținta turismului internațional de masă – ceea ce înseamnă o ocazie excelentă de a cunoaște Thailanda profundă, reală, cu mâncăruri locale, prețuri accesibile, atmosferă autentică și prietenoasă.

Inapoi la Sud