Kanchanaburi

Situat la confluența râurilor Kwae Noi și Kwae Yai, Kanchanaburi se află la obârșia râului Mae Klong; aceste elemente geografice maiestuoase sunt caracteristicile definitorii ale orașului.

Pe lângă elementele istorice menționate în prospectele de promovare – precum Death Railway, Podul peste râul Kwai sau Cimitirul Aliaților –, nu doar amintirile celui de Al Doilea Război Mondial sunt atracțiile provinciei. Puneți-vă pe agendă călătoriile cu pluta de bambus pe râul Kwai, ruinele templelor khmere, sesiunea de shopping în satul pietrelor prețioase, plimbările de-a lungul malurilor cu peisaje idilice. Tot în provincia Kanchanaburi puteți vizita Wat Pa Luang Ta Bua („Templul Tigrilor”), un templu nou proiectat drept mic sanctuar al faunei sălbatice respectată și conservată în cultura asiatică. Primul pui a ajuns în anul 1999, iar acum există peste 100 de călugări care au grijă de tigri.

Orașul în sine este un loc de relaxare: multor vizitatori le place să se odihnească fie pe malurile râului cu o băutură rece și o carte bună, fie în umbra unei case plutitoare, fie într-un restaurant riveran. Unii vin aici doar pentru câteva zile, dar rămân săptămâni întregi pentru a explora toate atracțiile din regiunea rurală înconjurătoare.
Cele mai populare obiective sunt cascadele spectaculoase, pădurile luxuriante și trei dintre cele mai mari lacuri de acumulare din Thailanda; iar activitățile favorite ale vizitatorilor sunt rafting, trekking cu elefanți și golf. Kanchanaburi este o destinație turistică excelentă pentru iubitorii de natură în orice sezon; totuși luați în calcul că este de evitat miezul verii (adică aprilie) și că cea mai răcoroasă perioadă este noiembrie-februarie.