Ratchaburi

Suan Phueng – rețineți numele acestui district, supranumit „Europa Siamului”, unde veți întâlni surprinzătoare locuri decorate în stil mediteranean. De altfel, nu doar acolo sunt expuse operele artiștilor din Ratchaburi… Vizitați Parcul Cultural Siam ce găzduiește o interesantă colecție de sculpturi de ceară, apoi bifați neapărat fabrica de ceramică Tao Hong. Wat Phra That Mahathat este cel mai important templu din oraș care nu trebuie ratat. Provincia abundă în locuri de cazare, care mai de care mai chic. Cele mai cunoscute sunt Krua Mon Kai, unde turiștii pot degusta mâncăruri, deserturi și băuturi create pe principiile alimentației sănătoase, și restaurantul Je Orn, în fața Wat Khu Bua. Ratchaburi a fost mult timp renumit pentru tăiețeii de ou, fiecare magazin specific având propria rețetă de preparare.

Atracția principală din Ratchaburi este Piața plutitoare Damnoen Saduak, o destinație „obligatorie” pentru majoritatea turiștilor care vizitează Bangkok. Vânzătorii din piață, preponderent femei, își expun dimineața devreme mărfurile în bărcile cu vâsle ce plutesc cu sutele de-a lungul canalelor Ratchaburi. Vizitatorii pot închiria bărci și pot explora canalele pitorești și își pot cumpăra legume, fructe, mâncare proaspăt gătită sau suveniruri

Distracții inedite:

Teatrul de păpuși Nang Yai la Wat Khanon are loc anual de sărbătoarea Anului Nou, Songkran. Pentru cei în căutare de amintiri cu iz ludic, vă propunem o vizită la Suntree Land – o fabrică de păpuși, dar și o zonă de joacă pentru copii și colecționari de jucării. Iar la ferma din sus-menționata așezare Suan Phueng, puteți învăța cum să tundeți oile și să degustați înghețata din lapte de oaie.