Loei

Thailanda muntoasă, cu tot ce are mai atractiv cursul superior al fluviului Mekong: faună sălbatică, floră miraculoasă, munți falnici, cultură și tradiție.

Se „cuibărește” pe malul fluviului Mekong și este una dintre cele mai răcoroase provincii din Thailanda. Destinațiile frecventate intens sunt Parcurile Naționale Phu Ruea, Phu Lam Lo și Phu Kradueng. Aici pot fi admirate cele mai spectaculoase răsărituri de soare, fiind un adevărat moment de glorie a naturii când astrul se naște din cețuri. De-a lungul Mekongului se întinde pitorescul sat Chiang Khan, ale cărui căsuțe construite din lemn vechi poartă identitatea tradiției. În apropiere, Phu Tok și Kaeng Khut Ku sunt locuri ideale pentru relaxare, de comuniune cu natura generoasă, iar la Muzeul Popular Dan Sai de la Wat Phon Chai puteți afla detalii despre istoria locului și despre festivalul anual Phi Ta Khon.

Trei accente turistice:

Barajul de la Dien Bien Phu se încadrează în patrimoniul cultural al Thailandei. Stupa Phra That Si Song Rak celebrează prietenia dintre poporul thailandez și locuitorii din Laos. Cel mai faimos restaurant din Loei este Loei Da Nang, unde puteți degusta delicioase preparate vietnameze.