Destinații pentru fiecare cuplu

Iubirea voastră a prins contur într-o anume zi sau noapte, s-a validat prin gânduri, fapte și etape petrecute împreună; s-a oficializat în vesela asistență a familiei și prietenilor, s-a sărbătorit într-o nuntă grozavă! E vremea să celebrați, doar voi doi, printr-un voiaj în „lumea de miere” a Thailandei. Croiți-vă după plac călătoria începutului de viață în doi, o meritați pe deplin. Iar Regatul Siamului vă va răsplăti și vă va „amprenta” cu miracolele sale!

ROMANTICI

Phuket, Ko Phi Phi, Surat Thani, Trang, Ko Lipe, Krabi, Ko Lanta, Ko Kradan

Deși nu are nevoie de un anume loc geografic pentru a fi mărturisită, iubirea are totuși decoruri favorite, ce implică escapade memorabile, departe de lumea dezlănțuită.

Majoritatea resorturilor de la Marea Andaman oferă un pachet special de honeymoon: cine romantice în doi, flori, stile de vin și șampanie, plimbări pe insule secrete. Vă sugerăm să optați fie pentru un resort-boutique, cu decor modern, inovativ, minimalist, fie pentru o ambianță cu iz tradițional, de un romantism rafinat, fie pentru un colț exclusivist, elegant și sofisticat. Iată exemple care vă vor încânta: Pimalai Koh Lanta (www.pimalai.com), Rayavadee Krabi (www.rayavadee.com), Sri Panwa Phuket (www.sripanwa.com)

În oricare dintre locurile pomenite aici veți ajunge, cu siguranță aveți viză pentru libera leneveală pe șezlongurile de la buza mării, cu un cocktail în față, sau lângă piscinele-nestemate, după care un masaj și o sesiune Spa – și jurnalul dvs de proaspeți însurăței va avea zeci de amintiri inegalabile!

PE RÂU ÎN JOS

Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai, Nakhon Phanom

Când vă leagă preocupări comune, cum ar fi pasiunea pentru ape curgătoare, maiestuoasele fluvii sau jucăușele râuri de munte, tot ele vă vor ghida și selecția activităților din voiajul de miere.

Poate veți alege să înnoptați în Bangkok, la unul dintre hotelurile plasate la muchia apei. Colosalul Chao Phraya River oglindește Sala Rattanakosin, situat peste drum de Templul Zorilor; The Siam Hotel, inspirat de parizianul Musee d’Orsay, propune o ambianță grandioasă specifică epocii de domnie a Regelui Rama V. Hotelul Praya Palazzo este o tipică reședință aristocratică din Orașul Vechi, iar Riva Surya – locul unde, din piscină relaxantă sau din jacuzzi, admirați barjele alunecătoare pe fluviu. „Perla” lanțului de hoteluri riverane este însă Mandarin Oriental Bangkok, cu o istorie a ospitalității de 135 de ani, esență a luxului și paradis al calmului, sofisticat, clasic, somptuos și inegalabil.

Doriți să fiți puțin… duși cu pluta? Bun. Se rezolvă într-un mod plin de adrenalină, la o partidă de rafting de-a lungul Râului Nakhon Nayok. Pe Râul Pai aveți parte de un excelent melanj de aventură și sport, de peisaje sălbatice și izvoare termale, puteți înota pe sub cascade, puteți înnopta într-un jungle camp…

PASIONAȚI DE PEISAJE MONTANE

Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai

MAE HONG SON

Aerul proaspăt al provinciei, peisajele montane în abur de ceață parfumată și autenticul autohton sunt primele motive să petreceți voiajul nupțial în nordul Thailandei. Fie la Montis Pai, resortul în stil african de lângă orașul Pai, unde activitățile tip safari vă vor duce în junglă, fie la Puripai Villa, plasat într-o vale maiestuoasă, unde vă veți simți precum cuplul primordial, fie la resortul The Oia Pai – înconjurat de un lac sărat, unde farmecul nordului thailandez se mariază cu imagini cu iz meditareaneean – ca o insulă grecească.

CHIANG MAI

O scenografie colosală – câmpurile de orez terasate, valea râului Mae Rim – este completată de bungalourile decorate cu picturi originale și piese autentice de artă siameză și fac din Four Season Resort o experiență deopotrivă culturală și relaxantă. Dacă doriți să adăugați și ingredientul aventură extrem de romantică, petreceți zile de miere la Sibsan Resort & Spa, pe malul râului Mae Taeng, în ciripit de păsări, la buza junglei, pe poteci montane sau pe spinări de elefant…

CHIANG RAI

Dealurile vălurite sub catifeaua pădurilor tropicale vă vor da senzația că sunteți singurii stăpâni ai paradisului de smarald vegetal. Cuibăriți-vă pentru câteva nopți în Katiliya Mountain Resort & Spa, ciocniți paharele cu șampanie, treziți-vă cu un mic dejun intim, după care lăsați-vă pe mâna terapeuților pentru o sesiune de masaj aromatic „You and Me”. Veți dori să petreceți acolo un an de miere, nu doar o lună…

IUBITORI DE NATURĂ

Chiang Rai, Nan, Kanchanaburi

Știm, v-ați decis pentru Thailanda din multe zeci de motive. Cu siguranță, printre acestea sunt întinderile pitorești, dealurile semețe, văile umbroase și parfumate, câmpiile crude, pădurile tropicale – toate populate atât de surâzătorii thailandezi, cât și de fauna de o bogăție unică. Ca o incursiune simultană în manualele de geografie, botanică, zoologie, vă propunem să bifați provincia Chiang Rai, împrejurimile orașului Nan, ruralul Phetchabun, districtul Saiyoke și Kanchanaburi – pe malul legendarului râu Kwai.

AMATORI DE SOARE

Khao Lak, Nakhon Si Thammarat, Phuket, Krabi, Samui

Insule fermecate, parcuri naționale, stațiuni renumite, plaje paradisiace, ape de cristal și resorturi croite sub sceptrul zeului Soare – cu aceste perle turistice se mândrește sudul Thailandei. Fie că sunt înșirate la vest, pe coastele Mării Andaman cu „vedere” la Oceanul Indian, fie că bordează țărmurile Golfului Siam, poarta din continent și Oceanul Pacific, oricare dintre acesta vă pot găzdui zilele de miere în doi.